1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tradicionalni Recepti - Nertvanjski brudet

brudet U neretvanskoj kotlači ili teći s debljim dnom treba kuhati 3 velike žlice miješana ili maslinova ulja, sitno sjeckan luk, 3 lovorova lista i  ljutih  paprika. Sve dobro ispirijati, a zatim dodati 2 velike žlice pirea od rajčice, 1-2 velike žlice morske soli, 6 dl vode i staviti 1 kg jegulje isječene na blokove te kuhati 25 do 30 minuta.Kada je jegulja već gotova, dodaje se 18 komada žaba i 3 velike žlice octa.Sve se dobro prokuha.Brudet se ne smije miješati kuhačom, nego se kotlača – zdjela ili teća mora lagano okretati lijevo - desno.

Preporučujemo

image
Our Favorite
image
Our Favorite
image
Our Favorite

Lokacija

Restoran Radobolja

Ul.Kraljice Katarine 11a

88000 Mostar,
Bosna i Hercegovina


Lokacija na Interaktivnoj mapi

Načini plaćanja

Tradicionalni recepti - Baklava

Baklava Brašno se prosije, doda jaje bjelanjca, pavlaka, malo vode i umijesi mekano tijesto kojes e podjeli na 15-2o komada, razvalja okalagijom ili razvuče u tanke jufke…. U međuvremenu samelju se orasi i otopi maslo ili maslac. Jufke se slažu u zamašćenu tepsiju, poprskaju maslom ili maslacem i svaka druga jufka pospe mljevenim orasima. Tako se postupa dok se ne potroše sve jufke i orasi.

Više...

Tradicionalni recepti - Pura

puraU šerpu stavite 1 l vode, ulje i sol.Kad voda prokuha umiješati kukuruzno brašno drvenom kašikom.Po želji možete staviti manje vode, ako želite da pura bude gušća.Kuhati tako uz stalno miješanje oko 15 min.Kad je pura gotova u vruću umiješati sir, pa je izvaditi u neku plitku posudu.Maslac staviti na tavu da se fino istopi i potamni, pa zatim sa njim posuti po serviranoj puri.Možete servirati kao glavno jelo, toplo predjelo ili kao prilog uz ribu.

Više...

Tradicionalni recepti - Uštipci

UstipciPomiješajte u jednoj posudi brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i miksajte električnim mikserom. Dok miksate postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lijepo sjedini možete početi sa pečenjem. Na teflonsku tavu stavite malo ulja, žlicom grabite i stavljate na vruće ulje “otočiće” smjese koji će za tren oka postati zlatno žuti uštipci.

Više...

Tradicionalna recepti - Izljevača (uzljevača, izlivač)

izljevacaSastojci za izlivaču su: voda, brašno, krumpir i sol.U posudu se ulije voda u koju se doda brašno po potrebi, a tako i soli, pa se to dobro izmiješa do ujedinjenja. Treba paziti da smjesa nije gusta. U takvu smjesu doda se očišćeni i isjeckani na manje kockice krumpir (do dva krumpira) ili sir, pa se nastavi miješati, također do ujedinjenja. Takva smjesa se razlije na podmazanu tepsiju i stavlja se peći na ognjište pod sačom ili u dobro zagrijanu pećnicu. Vrijeme pečenja nije ograničeno, već se peče onoliko koliko je potrebno za ispeći pogaču ili kruh.

Više...

Tradicionalni Recepti - Nertvanjski brudet

brudet U neretvanskoj kotlači ili teći s debljim dnom treba kuhati 3 velike žlice miješana ili maslinova ulja, sitno sjeckan luk, 3 lovorova lista i  ljutih  paprika. Sve dobro ispirijati, a zatim dodati 2 velike žlice pirea od rajčice, 1-2 velike žlice morske soli, 6 dl vode i staviti 1 kg jegulje isječene na blokove te kuhati 25 do 30 minuta.Kada je jegulja već gotova, dodaje se 18 komada žaba i 3 velike žlice octa.Sve se dobro prokuha.Brudet se ne smije miješati kuhačom, nego se kotlača – zdjela ili teća mora lagano okretati lijevo - desno.

Više...

Tradicionalna recepti - Japrak

japraklistove raštike treba očistiti i potopiti u vrelu posoljenu vodu, zatim ih izvaditi i staviti u hladnu vodu, pa ocijediti i staviti na stranu. Nakon toga na drugoj strani u posudu staviti mljeveno meso, kojem treba dodati rižu, sitno narezan luk, sol, vegetu, papar i ulje, pa to sve zajedno dobro izmiješajti. Nakon što se dobro smjesa izmiješa, treba smjesu stavljati u listove raštike i raditi od njih sarmice, koje se slažu u posudu, zatim se to podlije i zalije vodom i stavi kuhati na laganoj vatri oko sat vremena. Za vrijeme kuhanja posudu treba povremeno protresti i po potrebi dodati vode.

Više...

Tradicionalni recepti - Janjetina ispod sača (peke)

Meso operemo i natrljamo solju, paprom, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem i vinom, a sa strane posložimo povrće. Prekrijemo poklopcem i zagrnemo žarom. Tako pečemo oko sat vremena. Krumpir operemo, ogulimo i narežemo na veće kriške. Otkrijemo peku okrenemo meso i dodamo posoljen krumpir. Pokrijemo i nagrnemo žara. Još pečemo oko sat vremena uz jedno otkrivanje i mješanje krumpira. Poslužimo sa posudom.

Više...
  • Tradicionalni recepti - Baklava

    Tradicionalni recepti - Baklava

  • Tradicionalni recepti - Pura

    Tradicionalni recepti - Pura

  • Tradicionalni recepti - Uštipci

    Tradicionalni recepti - Uštipci

  • Tradicionalna recepti - Izljevača (uzljevača, izlivač)

    Tradicionalna recepti - Izljevača (uzljevača, izlivač)

  • Tradicionalni Recepti - Nertvanjski brudet

    Tradicionalni Recepti - Nertvanjski brudet

  • Tradicionalna recepti - Japrak

    Tradicionalna recepti - Japrak

  • Tradicionalni recepti - Janjetina ispod sača (peke)

    Tradicionalni recepti - Janjetina ispod sača (peke)

Previous
»